lørdag den 10. december 2011

Selv de stærke kan falde.

Ok titlen kan hurtigt få det til at lyde som om at jeg mener at jeg er superwoman. Det er ikke meningen. Titlen lyder, som den gør, fordi at jeg mente at jeg havde fået mig lidt styrke, selvtillid og overskud. Og det havde jeg også. Min lille lykkelige boble var fantastisk! Og måske I allerede har lagt mærke til at jeg skriver i datid med hensyn til min lille lykkelige boble.

Den sprang.

Her til aftes, sprang den. Det har været langsomt undervejs i nogle uger, og er blevet forstærket de sidste par dage. Jeg har bare ikke rigtigt ville erkende det, fordi jeg var så glad for den der lykkelige boble. ... Håber det giver mening.

Jeg vil lige nu, ikke gå ind i detaljer omkring hvorfor den sprang, mest fordi at jeg er snottetræt og klokken er mange.

OK, pointen med hele det her indlæg er at jeg vil fortælle jer at I altså ikke må gøre ligesom jeg så ofte kommer til at gøre. I må ikke gå med alle jeres tanker indeni, helt alene. Jeg kender det ALT for godt. Man får flere og flere væmmelige, irriterende (osv.) tanker og ens 'tænketank' bliver helt fyldt op til sidst, og så vælter det ud med tårer, hyperventilering, hylen og en masse forvirrende ord. (I hvert fald i mit tilfælde.) Det ender efter i hvert fald et kvarter, med en flad Rikke, men hævede røde øjne og en træt krop som endelig fik lov til at give slip på de indebrændte tanker og følelser. Og æv, hvor er det bare ubehageligt at få de sammenbrud. Jeg har prøvet det flere gange nu.
- Fortæl nogen det, når du føler dig lidt ked af det, eller er bange, eller har nogle tanker som du bare må ud med. Fortæl dine forældre det, dine venner/veninder det, din mormor, din farfar eller din onkel det! Hvis du går til psykolog eller psykiater er det bestemt også en rigtig god idé at fortælle dem det. :)

Jeg ved godt at det kan virke dobbeltmoralskt at jeg sidder her og fortæller dig hvad du skal gøre, når jeg selv, er virkelig dårlig til at følge lige netop dét råd. Men jeg arbejder på det. Og jeg skriver det kun, fordi jeg virkelig ikke ønsker de sammenbrud for nogen andre.

En ting skal I vide. På trods af mine sammenbrud., Giver jeg ikke op. Aldrig.Jeg vil forsøge snart at skrive igen!
Rikke (Leo (Lillebjørn på eventyr!!))

3 kommentarer:

Selene sagde ...

alle har da bedre tider end andre og ved ikke helt hvordan jeg skal formulere mig men jeg håber at du genfinder din glade bobbel og følger dit ejet råd :) og du har helt ret GIV ALDRIG OP!! det gør det kun værre :) flot skrevet :D

RikkeLeo sagde ...

Tak Selene :)

Melsemus sagde ...

Hej Rikkeleo, vi er 2 piger fra Blåvandshuk skole, som godt kunne tænke os at interviewe dig til et projekt i skolen om OCD. Hvis det er noget du er interesseret i, kunne det være super hvis du skrev en mail til os (mellehedegaard@ hotmail.com) så vi kunne finde ud af hvordan vi kan interviewe dig.
M.v.h. Simone og Michelle.