onsdag den 30. november 2011

Sådan holder jeg mig glad! :D

Jeg har lovet at jeg ville fortælle hvordan det lige kan være at jeg kan gå rundt i den her lille glade boble, og hvordan det lige kan være, at jeg har holdt det glade humør gående så længe. (Bare rolig, det er ikke sluttet endnu, JEG ER STADIG GLAD :D)

Jeg vil gerne lige gøre det klart med det samme, at den her metode virker på mig. Jeg kan ikke garantere at den hjælper på dig (eller dit barn, pårørende osv.) Men så kan du passende finde alternativer der minder lidt om mine, men som passer bedre på dig. :) Jeg vil også forsøge at komme med andre forslag end mine egne. :D

I starten da jeg fik at vide at jeg havde OCD 'faldt' jeg ned i et stort sort hul, hvor der ingen måde var for mig at komme op. Hele min verden syntes dengang at brase sammen omkring mig, og den så ud til at tage alle mine drømme, ønsker og håb med sig. Det hele blev noget værre rod, og jeg var tit og ofte rigtig ked af det. Jeg kom på medicin, og det hjalp lidt. Det var så den forkerte medicin jeg kom på, fordi det hurtigt blev værre. Jeg fik mareridt om natten, og slemme selvmordstanker og ærlig talt kan jeg ikke huske særlig meget fra den periode, så jeg har gået i lidt af en døs. Jeg blev så taget af pillerne, og det blev lidt bedre igen, men det var stadig ikke helt godt fordi jeg har haft stor hang til negativitet, så jeg kom på nogle nye piller. De hjalp mig rigtig meget, og der var ikke nogen bivirkninger. (Udover at mine pupiller blev rigtig, rigtig, RIGTIG store. og jeg kunne blive lidt hyperaktiv indimellem.) Jeg er stadig på de piller, og mine pupiller er om morgenen stadig større end normalt, men ikke ligeså store som de plejede at være, og de falder i løbet om dagen. De hyperaktive øjeblikke er væk, og er nu erstattet af helt 'normale' tossede Rikke. ;) Hmm... Ok det jeg vil frem til er at jeg rent faktisk har fået noget ud af min OCD. Jo, det er et rent helvede at leve med OCD, det er jeg ret sikker på at vi alle kan blive enige om. Men jeg er blevet langt bedre til at udtrykke mig skriftligt. Jeg beskriver følelser og tanker mere detaljerede (synes jeg selv.) Og det bedste jeg har fået ud af OCD'en er positivitet. Der er gået lang tid, før den er sevet ind igennem huden på mig, men nu er den der endelig. Og den bliver brugt og fodret godt og grundigt! Altså positiviteten... Og nu kommer jeg så til det, hele indlægget egentlig handler om. ;)

Jeg sætter langt mere pris på de små ting nu. Selvfølgelig sætter jeg også pris på store ting osv. men jeg sætter generelt pris på ret meget. Et eksempel er feks. at til eksamner er folk tit rigtig nervøse. Og tro mig, jeg er en af de folk... Jeg har for nylig været til en OSO-eksamen (Obligatorisk Selvvalgt Opgave). Alle var rigtig nervøse, og ønskede allesammen at få 12 eller 10. Jeg indrømmer at jeg også gik og drømte lidt om en høj karakter, men ellers så tænkte jeg altså mest at jeg blev glad så længe jeg bestod. Hvis man får 02 består man. Så er der plads til at man kan blive bedre hvilket er fantastisk! Den dag kom jeg også til at tage alt for tidligt i skole. Jeg skulle til eksamen kl. 14.10 og jeg kom i skole klokken. 10.00. Det var selvfølgelig lidt ærgeligt, men jeg havde en bog med i tasken, så jeg satte mig til at læse imens jeg ventede. Så satte jeg pris på det! Jeg fik læst bogen færdig og den var rigtig spændende. :D På vej til skole i bussen sad jeg også og tænkte på min OSO-opgave, som jeg en uge forinden havde syntes var fuldstændig uoverskuelig og tabt på gulvet. Men så var jeg taget i skole og havde snakket med min lærer og sammen med hende fik jeg udarbejdet en plan, som beskrev hvad jeg skulle skrive i opgaven. Og på tre dage fik jeg bakset en rapport sammen som jeg selv synes var rigtig god. Eksamen var heller ikke slem. Jeg skulle fortælle om noget, som er en passion af mine (Redaktør og forfatteruddannelse) så det gik strålende og jeg snakkede som et vandfald med julelys i øjnene. Jeg fik også 10 for præstationen og fik samtidig at vide at jeg havde en meget charmerende personlighed. Jeg blev bare så glad! JEG FIK 10?! Jeg gik herefter ud, og mine venner spurgte mig så hvad jeg havde fået af karakter. Jeg svarede at jeg havde fået 10 og fik så svaret "Nå, men det er da også godt." Det svar fik jeg højst sandsynligt fordi der er rigtig mange der har fået 12. Men jeg børstede kommentaren af skulderen, og så på mine venner med de samme julelys i øjnene som før og svarede "Ja det er det da! JEG FIK 10. Det er da mega godt?!" Og sendte dem et vindersmil. :D Jeg er stolt af mit 10-tal. Jeg har ikke ladet det slå mig ud, at der er rigtig mange andre som har fået 12. Jeg er bare glad for mit 10-tal. ;)
Det var lidt af et eksempel på hvordan jeg fodrer min positivitet og holder den levende. Det hjælper altså. Det gør det virkelig.

Jeg har også et andet middel til at fodre min positivitet og mit smil. En af disse metoder er at jeg læser mange blogs. Kreative blogs, med farverige, livlige mennesker der har en fantastisk fantasi og levevis! Bloggene inspirerer mig og får mig ofte til at smile.
Jeg giver jer lige en liste over de blogge jeg læser som ofte får mig til at smile:

The Cookie Button (Engelsk blog)
Lu Loves Handmade (Engelsk blog)
The Dainty Squid (Engelsk blog)
Birdie And I (Dansk blog)

Det er blogs skrevet af 4 utroligt kreative og fantastiske kvinder, som har de mest fantastiske idéer til forskellige produkter, som man kan købe på deres netshops. Der er links inde på deres blogs, til deres shops hvis der er noget der fanger jeres øje. ;) Jeg selv har købt et par øreringe og en ring fra Birdie And I, som jeg er utroligt glade for!

Min yndlingsblog er dog den der altid bringer det største smil frem på min læbe. Det er bloggen Color Me Katie og hun er simpelthen så fantastisk. Hun er helt klart mit forbillede. Hun er en freelance fotograf, som tager blandt andet tager billeder af bryllupper, familie-fotos og til noget som hedder Improv Everywhere. (Hendes kæreste Matty filmer ofte deres Improv Everywhere Events. Han har i øvrigt sin egen ret seje hjemmeside.) Katie som er ejer af bloggen, er en kvinde i 20'erne som er fyldt med idéer. Kreative idéer som hun udøver hver dag. Hendes lejlighed er fyldt med hjemmelavet kunst overalt på hendes vægge. Hun har en utroligt akrobatisk kat som hedder Moo, og er simpelthen så livlig og sød og kærlig. Jeg kan slet ikke beskrive hende nok, hun er så fantastisk og hendes blog er HELT klart et besøg værd! Mange af hendes idéer har jeg tænkt mig at udføre på egen vis herhjemme i kedelige Danmark for at sætte lidt farve på tilværelsen. Jeg har dog også selv fået masser af inspiration udfra hvad hun laver og finder på.
Der er lavet en artikel om hende som beskriver hende meget bedre end jeg kan. Den er på engelsk. :)
Jeg linker også lige til nogle af hendes små projekter som jeg synes er helt fantastiske!

Mr. Blue (En idé jeg har tænkt mig at udføre :D)
Neighborhood Love (En idé jeg har tænkt mig at udføre :D)
The Chalk Walk (Endnu et projekt jeg har tænkt mig at udføre :D)
Scraps
I <3 NYC (En fantastisk idé! Skal helt klart afprøves :D)

Jeg finder også rigtig mange billeder på nettet som jeg bare bliver rigtig glad af at se på. Mange af billederne har jeg også mange planer med. Nogle skal op at hænge på min væg, og blive til en collage, nogle skal klistres ind i en bog med idéer og inspiration. :) Mange af billederne finder jeg via de blogs jeg læser, og mange af billederne finder jeg på Pinterest. Pinterest er en helt igennem fantastisk side, hvor man kan finde de fedeste og flotteste billeder. Man skal 'bede' om en invitation til at blive medlem, førend at man kan 'hæfte' billeder til mapper på sin profil, men det er nu altså ok, selvom det virkelig virker underligt. En anden side hvor man også kan finde skønne billeder er WeHeartIt. Den er bare en del mere uoverskuelig end Pinterest. Men jeg finder en masse herlige billeder på nettet, som jeg så gemmer og finder frem indimellem og kigger på, så jeg kan få et smil på læben. Og som sagt bliver de fleste brugt til inspiration og til projekter. :)

Her har i nogle smagsprøver på nogle af de fantastiske billeder jeg finder mig:Er de ikke skønne? :D Den 'flyvende' kat er Moo, som jeg fortalte om tidligere, og billedet med sedlen "Give someone a heart" har jeg rent faktisk lavet på dansk, og hængt op på køleskabet derhjemme. :D Den er hyggelig at have hængende, og min papmor rev idag en af hjertesedlerne af og kom over og gav mig det. Hun fik et kram som tak ;)

I skal heller ikke lige snydes for at se det billede som jeg har som baggrund på min computer. Jeg finder det utrolig eventyrligt og magisk!


Jeg synes det er fantastisk. :D

Nå men, der er flere metoder jeg bruger til at oplade det glade humør! Jeg har forskellige hobbyer som virkelig hjælper. Den der hjælper mig mest er alle de idéer jeg får med at lave kreative projekter. Når jeg laver disse projekter fordyber jeg mig i dem, og forsvinder lidt ind i en anden verden. Det er utrolig rart, og det føles endnu bedre når jeg får et tilfredsstillende produkt ud af det tilsidst! Hvis det ikke er tilfredsstillende prøver jeg bare igen, eller nyder hvor hjemmelavet det ser ud, det jeg har lavet. :D
Jeg tror at vi alle kan blive enige om at når man har OCD kan man have utroligt mange indviklede tanker. Det har jeg i hvert fald haft. Og så er det altså rigtig godt hvis man har noget hvori man kan overføre og udtrykke alle de her tanker. Jeg skriver meget. Jeg skriver blogs, historier, noveller og så videre. Som I ved skriver jeg også tankestrømme. På den måde, får jeg udtrykket mig og får læsset nogle af mine tanker af. Det er altså også vigtigt at du snakker med dine venner, familie og måske med en psykolog eller terapeut. Det er vigtigt at man får læsset af, fordi ellers kan alle tankerne tynge dig rigtig meget og køre dig ned helt psykisk. Jeg har prøvet det flere gange og det er IKKE sjovt.

Der er forskellige måder du kan udtrykke dig på!
Du kan:
-tegne, male osv.
-lave små skulpturer ud af ler og andre materialer
-synge, skrive musik, eller spille musik.
-tage billeder

Jeg er sikker på at du selv kan finde på flere ting. :D

Endnu en metode jeg bruger til at få humøret op, er den uundgåelige. MUSIK.
Jeg har gjort det, at jeg har lavet nogle spillelister på min ipod som har navne såsom,

-Til det glade humør :)
-Til det triste humør.
-Til festhumøret!
-Til det rolige humør.

Og der er mange flere. :) Om morgenen når jeg skal i skole, sætter jeg den glade spilleliste på og så sidder jeg og vipper med hoved og fødder i bussen imens jeg mimer med på teksten og smiler. Og det lyder måske underligt, men det her virker altså. Jeg bliver så glad! Og så er jeg helt frisk og parat til at være i skole. :D

På min glade spilleliste er der disse numre:
-Gi' mig et smil (feat. Kaka) - Wafande
-Alle går rundt og forelsker sig - Anders W. Bertelsen & Trine Dyrholm
-Lige nu og lige her - Rasmus Nøhr
-White nights - Oh Land
-The bird and the worm - Owl City
-Det glade pizzabud - Rasmus Nøhr
-Good Life - OneRepublic
-Gå gå - Anne Louise Hassing
-Here comes the sun (Cover) - Colbie Caillat
-I wish I was a punkrocker (with flowers in my hair - Sandi Thom
-I'm yours - Jason Mraz
-Jeg sætter min hat som jeg vil - Nikolaj Lie Kaas
-Lollipop - Mika
-Rainbow veins - Owl City
-Smile - McFly
-Sommer i Europa - Rasmus Nøhr
-Unwritten - Natasha Bedingfield
-The yacht club - Owl City
-I like it like that (feat. New Boyz) - Hot Chelle Rae
-Lucky - Jason Mraz & Colbie Caillat

Nogen af sangene er på fordi de har en god melodi som man snildt kan lave gadedrengeløb til. :D Og nogen af sangene er der fordi de bare er glade.

Nogen kunstnere som man sikkert kan finde glade sange hos er Rasmus Nøhr, Colbie Caillat, Owl City og Jason Mraz. :)

Tit og ofte hører jeg også fest-spillelisten fordi den også er meget god at bruge hvis man gerne vil være i godt humør. Så kan man nemlig danse rundt som en tosse! :D

Nu er det sådan at jeg er så heldig at være bevæbnet med super gode venner, som bare støtter mig og accepterer mig som jeg er. Det hjælper altså også rigtig meget på humøret. :)

De sidste midler jeg tager i brug for at blive glad kan jeg vise jer med to billeder.

De midler er nemlig den her,


BJØRNEHUE. :D Åh, jeg føler mig bare så glad, livlig og BJØRNEAGTIG når jeg har den på. :)


Og så min elskede stråhat. Det er mest en sommerhat, men jeg føler mig let, og luftig når jeg har den på. Og så bliver jeg glad. :D


Det kan være rigtig svært at have OCD. Det er som, jeg så ofte har sagt, at kæmpe mod sig selv. Men du må ikke opgive dine drømme, ønsker og håb. For så lader du OCD'en vinde. Du bliver nødt til at finde et smil frem og samle på de gode minder og øjeblikke, og smide de dårlige væk. Ellers lader du OCD'en vinde, og overtage dig. Det er der INGEN der fortjener. Så find smilet frem, gå i gang med noget du elsker at lave, send et smil til en fremmed og vær dig selv. Det gavner din selvtillid og dit humør, og med lige netop de to ting i hånden bliver OCD'en SÅ meget nemmere at håndtere. ;) Tro mig. Jeg taler af erfaring. :D

Jeg håber virkelig at I kan bruge det her indlæg til noget. Jeg har brugt rigtig lang tid på det, og jeg vil gerne hjælpe jer til at få det bedre.

Jeg vil elske det hvis i kommenterer og giver jeres meninger om indlægget, og hvis i fortæller hvad I godt kan lide at lave. :D Hvem ved, det kan jo være at andre kan drage inspiration fra dine hobbyer? ;)

Jeg undskylder for eventuelle stavefejl, men klokken er mange ligenu, så indlægget bliver først rettet imorgen. :D

Hyg jer! Jeg vil forsøge snart at skrive igen. ;)
4 kommentarer:

Selene sagde ...

Wow det er dejligt at se at du har fået det godt det giver mig rigtigt meget inspiration til at tænke posetivt og kæmpe mod ocd'en!!! DEN MÅ IKKE VINDE !!!
glæder mig til at se dit smil igen:) flot skrevet!! :D

RikkeLeo sagde ...

Tusind tak Selene! :D Kunne du bruge teksten til noget? :) Glæder mig også til at se dig igen ;) Kommer du på onsdag?

Selene sagde ...

ja jeg fik virkelig inspiration og har besøgt nogle af de blogs du har skrevet:) og jeg kommer på onsdag:D glæder mig også til at se dig:D

RikkeLeo sagde ...

Super! :D Jeg er super glad for at du har kunnet bruge mit indlæg til noget. ;)